Tuesday, March 13, 2007

BABELFESTIVAL in Amsterdam. Van 16 t/m 18 maart 2007 is in de foyer van het Ostadetheater te zien LUILEKKERLAND, een installatie van Nino P.



Het refereert aan het geordende Nederlandse landschap, de gestructureerde omgangsvormen; de regels en regulaties die dit paradijs vorm geven. Alles lijkt open, nergens prikkeldraad.
De installatie bestaat uit een bollenveld van rechte rijen gekleurde snoepjes -het zoete paradijs. Elk snoepje keurig verpakt. Om tot de kern te komen is het snoepje in een verleidend papiertje gewikkeld, zoals in dit paradijs de vraag, “mag ik u wat vragen?” naar de werkelijke vraag moet leiden.
Het bollenveld is omringd door water, het weerspiegelt en beschermt het paradijs. De sloot als drainage kanaal reguleert het water en zorgt ervoor dat het paradijs niet onderloopt.

1 comment:

Unknown said...

Beste Nino,
Ik ben, net als wouter van der schaar, ook een Tbilisi ganger (in juli 2007). Leuk om van iemand uit Georgie iets over nederland te leren. Jouw bollenveld-uitleg klinkt heel positief, helemaal niet kritisch. Ik kan het mij bijna niet voorstellen, van iemand uit een geheel andere cultuur.
groeten
andries keizer